betöltés folyamatban...

Rólunk

A Balaton egyik legszebb településén, TIHANY-ban a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják. A szabadtéri színpad a csodálatos Belső-tó fölött magasodik. Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai júliusban és augusztusban minden csütörtökön, pénteken és szombaton láthatók.

A Bujtor István indította programsorozat a kezdetek óta egységes koncepciót követ, célunk terjeszteni és elérhetővé tenni a magyar és a világirodalom művészeti értékekeit, magas színvonalú, szórakoztató színházi előadások és könnyűzenei koncertek megrendezésével. 

A műsor összeállítása során meghatározó szempont, hogy mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály, valamint a külföldi nyaralóvendégek és a gyermekek, családosok is megtalálhassák a nekik szóló előadásokat. A Tihanyi Szabadtéri Játékokra neves színházak sikerdarabjait hívjuk meg, a vendégszereplésnek köszönhetően szélesebb kör számára tesszük lehetővé, hogy kimagasló kulturális élményben legyen részük.

Célunk, hogy a térségben élők és az egész országból érkező nyaraló vendégek részére lehetőséget teremtsünk, hogy megismerhessék a budapesti és más neves színházak sikerdarabjait. Sokak számára ez az egyetlen lehetőség, hogy ezeket a darabokat láthassák, mert az év során nem tudják megszervezni, hogy a kőszínház előadásaira más városba utazzanak.

Az előadások szórakoztatnak, de emellett hozzájárulnak a nézők igényeinek formálásához is, reméljük, hogy a pozitív élmények után többet mennek színházba évközben is.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendeztük meg először Bujtor István kezdeményezésére, hogy Tihany bekapcsolódhasson a minőségi kulturális programokat nyújtó települések közé. 

A programsorozat arculata 2004 óta folyamatos koncepciót követ, mára ismert és azonosítható brand-et teremtett.  A rendezvény az elmúlt évtizedben olyan ismertséget szerzett, hogy a régióba érkezők már számolnak vele a programjuk tervezése során.

A szervezésben 2004 óta ugyanazok vesznek részt, így a lebonyolítás során a magas minőség és a gördülékenység biztosított. A helyi önkormányzattal és a térség egyéb vállalkozásaival szoros az együttműködés.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokra visszatérő meghívott színházak és színészek révén a nézőknek minőségi kulturális élményben lehet részük.

A közvetlen kapcsolattartást a Facebook oldalunkon keresztül tudjuk megvalósítani. Az előadásokról készült képekkel és hírekkel folyamatosan frissül az oldal, és számos képet a nézők töltenek fel. 

Az előadásokról nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, amelyek alapján megerősítést kaptunk, hogy nagy az igény az általunk nyújtott programok iránt. 

Sok vendég az előadásoknak köszönhetően az egész hétvégét Tihanyban tölti, így a Tihanyi Szabadtéri Játékok programjai nagyban hozzájárulnak a helyi éttermek, szálláshelyek és egyéb turisztikai szolgáltatók forgalmának növeléséhez.

A jegyértékesítés a helyszínen túl a Tourinform irodákban, az Interticket irodáiban és online, a jegy.hu-n keresztül valósul meg.

A színpad üzemeltetését a Tihanyi Önkormányzattal kötött szerződés alapján 2004-től 2021-ig a Tihanyi Szabadtári Játékok Nonprofit Kft végezte, 2021-től pedig a Levendula Színpad Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft végzi, amely cég az elmúlt években komoly beruházásokat, fejlesztéseket valósított meg (színpad teljes körű felújítása, állandó fedés felépítése, öltözők és egyéb helyiségek felújítása, nézőtéri székek cseréje, jegyárusító bódé létrehozása, hang és fénytechnikai beruházások ....) melynek köszönhetően gyönyörű, modern, minden igényt kielégítő környezetben fogadhatjuk a kedves nézőket és a fellépő művészeket.

A Tihanyi Szabadtéri Játékok Kft kooperációban továbbra is részt vesz a Játékok szervezésében és lebonyolításában és a meghívott előadások egyik felére az egyik, a másik felére pedig a másik Kft szerződik. Ezen megállapodás alapján a két Kft külön-külön pályázik a saját előadásaira, viszont a program összeállítását továbbra is Bujtor Judit és Mészáros Zoltán végzi, akik a kezdetektől ellátják ezt a feladatot. A részfeladatokra alvállalkozókat kérünk fel, azok koordinálása is zökkenőmentes a sok éves tapasztalatnak köszönhetően. A háttérmunkákban igen sok helyi önkéntes is segít.

65960849 2331110766984155 5773350908217786368 n

 

Tihanyi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft

Levendula Színpad Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.

Közérdekű adatok:

 

 

Hírek

Bujtor István nekrológ

Bujtor István (szül: Frenreisz István, Budapest, 1942. május 5. – Budapest, 2009. szeptember 25.)

Köszönet a támogatóinknak: