Rólunk

A Balaton egyik legszebb településén, TIHANY-ban a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják. A szabadtéri színpad a csodálatos Belső-tó fölött magasodik. Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai minden csütörtökön, pénteken és szombaton láthatók.

A Bujtor István indította programsorozat a kezdetek óta egységes koncepciót követ, célunk terjeszteni és elérhetővé tenni a magyar és a világirodalom művészeti értékekeit, magas színvonalú, szórakoztató színházi előadások és könnyűzenei koncertek megrendezésével. 

A műsor összeállítása során meghatározó szempont, hogy mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály, valamint a külföldi nyaralóvendégek és a gyermekek, családosok is megtalálhassák a nekik szóló előadásokat. A Tihanyi Szabadtéri Játékokra neves színházak sikerdarabjait hívjuk meg, a vendégszereplésnek köszönhetően szélesebb kör számára tesszük lehetővé, hogy kimagasló kulturális élményben legyen részük.

Célunk, hogy a térségben élők és az egész országból érkező nyaraló vendégek részére lehetőséget teremtsünk, hogy megismerhessék a budapesti és más neves színházak sikerdarabjait. Sokak számára ez az egyetlen lehetőség, hogy ezeket a darabokat láthassák, mert az év során nem tudják megszervezni, hogy a kőszínház előadásaira más városba utazzanak.

Az előadások szórakoztatnak, de emellett hozzájárulnak a nézők igényeinek formálásához is, reméljük, hogy a pozitív élmények után többet mennek színházba évközben is.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendeztük meg először Bujtor István kezdeményezésére, hogy Tihany bekapcsolódhasson a minőségi kulturális programokat nyújtó városok közé. Így idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat.

Két hónapon keresztül minden hétvégén (péntek, szombat) bemutatott színdarabok, koncertek és a csütörtöki gyerekelőadások a paletta minél színesebbé tételét szolgálja.

A programsorozat arculata 2004 óta folyamatos koncepciót követ, mára ismert és azonosítható brand-et teremtett.  A rendezvény az elmúlt évtizedben olyan ismertséget szerzett, hogy a régióba érkezők már számolnak vele a programjuk tervezése során.

A szervezésben 2004 óta ugyanazok vesznek részt, így a lebonyolítás során a magas minőség és a gördülékenység biztosított. A helyi önkormányzattal és a térség egyéb vállalkozásaival szoros az együttműködés.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokra visszatérő, meghívott színházak és színészek révén a nézőknek minőségi, kulturális élményben lehet részük.

A programok összeállítását előző év októberében kezdjük meg, mintegy 40-50 előadást nézünk végig. A kiválasztás alapkövetelménye a magas színvonal és a nyári, szabadtéri hangulathoz illeszkedő történet.

A kezdetektől törekszünk arra, hogy a programsorozat a közönség minél szélesebb igényeit kielégítse. A nyaralók pihenésük alatt szívesebben költenek extra programokra, mint évközben, ezt kihasználva megpróbálunk minél szélesebb kör számára vonzó, minőségi kulturális programkínálatot kialakítani.

A középkorú és idősebb korosztály számára biztosítani tudjuk, hogy minőségi kikapcsolódásban legyen részük, láthatják kedvenc színészeiket, így a nyári pihenés számukra tartalmasabban telik. 

A fiatalabb korosztály számára elsősorban a koncertek és a vígjátékok a vonzóak. Illetve fontosnak tartjuk, hogy a külföldi nyaraló vendégeknek az itt tartózkodásuk alatt lehetőségük legyen a magyar kultúrával kapcsolatba kerülniük a zenés programok révén. A magyar fiataloknak is érték, hogy kulturált környezetben tudnak minőségi, szórakoztató programon részt venni. 

2013 óta gyermekelőadásokat is tartunk. A családok számára érték, ha a nyaralás során direkt a gyermekeknek szóló, minőségi programokon vehetnek részt. A gyermekek számára fontos, hogy minél fiatalabb korban pozitív színházélményeik legyenek, hogy később fogékonyak maradjanak a kulturális programok iránt. 

A gyönyörű panorámával, nagyszerű akusztikával rendelkező létesítményben megtartott előadások hangulata megkapó. A különleges helyszínnek köszönhetően az előadóknak sokkal tágabb a mozgástere, mint a színházi körülmények között, így innovatív kevert műfajok létrehozását is lehetővé teszi. 

Az előadások minőségére garancia, hogy neves színházak darabjait válogatjuk össze és hívjuk meg a Játékokra, melyeket országosan ismert, sokszorosan kitüntetett színészek mutatnak be (Kossuth díjas, Nemzet színésze). Mivel 2004 óta a Játékok szervezésében, lebonyolításában és marketing tevékenységében ugyanazok vesznek részt, így a háttérmunkák, előkészületek is hatékonyan, gyorsan zajlanak. Ezáltal a meghívott előadásokat zökkenőmentesen lehet a szabadtéri színpadon is megtartani.

A Tihanyi Szabadtéri Játékok saját honlapot üzemeltet, amelyen a műsorral és a helyszínnel kapcsolatos információkon túl a programsorozattal kapcsolatos sajtóhíreket is megjelenítjük. Az oldal látogatottsági statisztikája alapján a nyári időszakban naponta 200-300 ember keres rá a műsorunkra.

A közvetlen kapcsolattartást a Facebook oldalunkon keresztül tudjuk megvalósítani. Az előadásokról készült képekkel és hírekkel folyamatosan frissül az oldal, és számos képet a nézők töltenek fel. 

Az előadásokról nagyon sok pozitív visszajelzést érkezett a nézőktől, amelyek alapján megerősítést kaptunk, hogy nagy az igény az általunk nyújtott programok iránt. 

A Tihanyi Szabadtéri Játékok hatóköre országos, mivel az előadásaira az egész országból érkeznek látogatók direkt a műsor kedvéért (Nyíregyházától, Sopronig).

Sok vendég a rendezvényeknek köszönhetően az egész hétvégét Tihanyban tölti, így a Tihanyi Szabadtéri Játékok programjai nagyban hozzájárulnak a helyi éttermek, szálláshelyek és egyéb turisztikai szolgáltatók forgalmának növeléséhez.

 65960849 2331110766984155 5773350908217786368 n

A jegyértékesítés a helyszínen túl a Tourinform irodákban, a Jegymester irodáiban és online hálózatán keresztül valósul meg.

A nonprofit kft-t Bujtor Judit ügyvezető irányítja, valamint ő felel a programtervezésért, szervezésért, marketing és PR akciókért. Ő egész évben részt vesz a kft. működésében, csakúgy, mint Mészáros Zoltán, aki a szervezési, lebonyolítási feladatokat az MZ Bt-n keresztül végzi. A részfeladatokra alvállalkozókat kérünk fel, azok koordinálása is zökkenőmentes szokott lenni a sok éves tapasztalatnak köszönhetően. A háttérmunkákban igen sok helyi önkéntes is segít.

66390168 2331106986984533 1372859276527140864 n

Néhány közérdekű adat:

 

Bujtor István Szabadtéri Színház

Tihany, Júli 10 – aug 29

www.tihanyiszabadterijatekok.hu

 

Az elmúlt 10 évben nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai idén is jelentkeznek, július 10-től - aug. 29-ig, minden pénteken és szombaton.

A színre kerülő kurrens darabok szereplői országos kedvencek: Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Liptai Claudia, Benedek Miklós, Németh Kristóf, Nagy Sándor, Tenki Réka, Tahi Tóth László, Kern András, Vári Éva, Szilágyi Tibor, Pásztor Erzsi, Lázár Kati, Lukáts Andor, Csonka András, Csányi Sándor és még sokan mások.

A színházi előadásokon kívül fellép az Experidance, a Budapest Bár, a Csík zenekar és lesz Benkó Dixieland Band koncert is.

Csütörtökönként kitűnő gyerekelőadások színesítik a programot. (Alma együttes, Óz, a nagy varázsló, Vuk, Csipkerózsika, Macskakirály, Ludas Matyi, Piroska és a farkas)

 

Tihanyi Szabadtéri Játékok - Bujtor István Színpad

  • 8237 Tihany, Major utca 65.
  • GPS koordináták: Lat: 46.911628, Lon: 17.886397
  • e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • tel.: +36/30/725 58 18

 

TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK Nonprofit Kulturális Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság