betöltés folyamatban...

"Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne Judittal töltsem"

2020. December 12.

"Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne Judittal töltsem", mondta nem sokkal a halála előtt, ennél szebb vallomást pedig senki sem kívánhatna magának.

Bujtor István 2009. szeptember 25-én hunyt el 67 éves korában, váratlan halála az egész országot megrázta. Hazánk népszerű színészének özvegye, Bujtor Judit hét évvel imádott férje elvesztése után árulta el, hogy miként sikerült mostanra feldolgoznia a gyászt, illetve hogyan sikerült megbirkóznia szeretett társa hiányával.

Judit 30 évig volt Ötvös Csöpi megformálójának felesége, szívszorító vallomásából pedig kiderült, hogy halála után évekig nem nyúlt férje ruháihoz, és azóta sem nézte meg egyetlen filmjét sem. "Ha lezárul valami, akkor le kell zárni" - árulta el a Mokka vendégeként, majd hozzátette, hogy ugyanezért adta el négy évvel ezelőtt a tihanyi nyaralót is, ahová természetesen rengeteg szép emlék köti.Bujtor István első feleségétől ugyan hamar elvált, ám második feleségét, Juditot három évtizeden keresztül egészen a haláláig őrületesen szerette.

"Túl rövid az élet ahhoz, hogy ne Judittal töltsem", mondta nem sokkal a halála előtt, ennél szebb vallomást pedig senki sem kívánhatna magának. Bujtor Judit meghatódva nyilatkozta, hogy habár 30 közös év megadatott nekik, de akkor is rövid az idő, amit kiszabtak. Hozzátette, hogy nagyon nagy dolog volt vele ennyi időt boldogan együtt élni, és sosem unatkozott mellette.

Az özvegy próbálja az élet szebbik oldalát szemlélni, ám férje halála óta rengeteg régi szokásával szakított annak érdekében, hogy túlélje imádott kedvese elvesztését.

"Abszolút távol tartom magam sok mindentől, ami hozzá kapcsolódik.

A filmjeit azóta sem néztem meg, a Balaton vízébe tíz éve a lábamat nem tettem be, pedig sokan hívnak vitorlázni is.

De nem. Nekem az egy lezárt fejezet, itt vannak a szívemben az emlékek. Nem nézek vissza semmit soha, mert nekem ez így feldolgozható, és kicsit talán segít" - fogalmazott Judit asszony, aki nagyon boldog, hogy ennyi idővel Bujtor halála után is a kicsiktől a nagyokig kezdve mindenki rajong a férjéért.

Hírek

Bujtor István nekrológ

Bujtor István (szül: Frenreisz István, Budapest, 1942. május 5. – Budapest, 2009. szeptember 25.)

Köszönet a támogatóinknak: