Szuper programok csodaszép környezetben:

Megújult a Tihanyi Szabadtéri Színpad

A megújult Tihanyi Szabadtéri Színpad Bujtor István nevét viseli, és az ő szellemiségében is működik idén nyáron. Ragyogó programokhoz ragyogó idő dukál!

Bujtor István több évig vezette a Tihanyi Szabadtéri Színházat, szívügye volt a Belső-tó partján álló színpad, amely idén májustól az ő nevét viseli. Legendás darabjával, a Kakukkfészekkel indul az idei nyári évad, amelyet barátja és egyik legközelebbi munkatársa, Eperjes Károly rendezett újra. Amikor Eperjes a darabról beszél, szerényen tiltakozik az újrarendezés ellen, mert „alig kellett belenyúlni a rendezésbe, csak a potmétereket beállítani, néhány finomhangolást elvégezni”.

A Kakukkfészek mellett további 12 előadás kerül bemutatásra, a közönségkedvenc Tanár úr, kérem és a Csókol anyád mellett lesz popzenei koncert, musicalválogatás, az Esszencia – A ritmus ünnepe koreográfiával fellép az ExperiDance, és egy estére a Budapest Bár Lovasi Andrással és Szakcsi Lakatos Bélával bővül ki. Minden előadás egyszer látható a szabadtéri színpadon, a vasárnap pedig esőnap.

A Bujtor István Szabadtéri Színház az ország egyik legszebb szabadtéri színpada. Aki nem ismeri, könnyen elsétálhat mellette, mert az útról, ha nincs előadás, csak aprócska házakat és pergolával árnyékolt padokat lát. Nem úgy előadások napján, amikor hosszan kígyózik a sor, helyjegy ugyanis nincs, érkezési sorrendben lehet ülőhelyet foglalni. A pergolák után kezdődik a nézőtér, majd a völgy alján ott áll a színpad. Mögötte pedig a Belső-tó és a Tihanyi-félsziget rejtélyes belseje. A panoráma elképesztően gyönyörű, olyan pluszt ad az előadásoknak, amely kőszínházban nem élhető át. Persze nem csak a jó helyek miatt érdemes jóval az előadás előtt érkezni, a színpadtól tízperces séta a tihanyi bencés apátság, ahonnan az egyik legszebb balatoni panoráma látható.

(2010)

forrás: nlcafe.hu