Budapest Bár Pesti Éjszakák

 
2017. augusztus 19. szombat 20.00
Bujtor István Színpad • 8237 Tihany, Major utca 65.
► Jegyár: 4500.-Ft
ONLINE jegyek: goo.gl/yeVfgr

A Budapest Bár zenekar:

  • Farkas Róbert (hegedű, gitár)
  • Farkas Mihály (cimbalom)
  • Ökrös Károly (harmonika, zongora)
  • Farkas Richárd (bőgő)
  • Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek:  Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Keleti András

Vendégek: Jordán Adél, Ónodi Eszter

A Pesti éjszakák című előadás vendége a Katona József Színház két csodálatos színésznője lesz: Jordán Adél és Ónodi Eszter.  Az este folyamán a zenekar megidézi a régi pesti éjszakák hangulatát olyan feldolgozásokkal, amelyek zsidó szerzők alkotásai: bohém mulatságokról, szerelmekről, szomorúságról és boldogságról szólnak majd a dalok.  Az idén 10 éves, sokszínű zenekar örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak. Mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket a dalok előadásában. A Budapest Bár – örömforrás nyitott füleknek!


A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.

A Budapest Bár élete igazán eseménydús és sokszínű. A tavalyi két új lemezzel megújult a repertoárjuk, közel száz teltházas koncertet adtak Budapesten és vidéken, felléptek a környező országokban és Svédországban is

budapestbar

 

 

 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Tihanyi Szabadtéri Játékok