Budapest Bár

 
2017. július 22. szombat 20.30
Bujtor István Színpad • 8237 Tihany, Major utca 65.
► Jegyár: 4200.-Ft
ONLINE jegyek: goo.gl/yeVfgr

 

A Budapest Bár zenekar:

  • Farkas Róbert (hegedű, gitár)
  • Farkas Mihály (cimbalom)
  • Ökrös Károly (harmonika, zongora)
  • Farkas Richárd (bőgő)
  • Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek:  Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián, Tania Saedi


A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe.

budapest bár

Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez.

Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.

A Budapest Bár élete igazán eseménydús és sokszínű. A tavalyi két új lemezzel megújult a repertoárjuk, közel száz teltházas koncertet adtak Budapesten és vidéken, felléptek a környező országokban és Svédországban is

 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Tihanyi Szabadtéri Játékok