Bolond lány

 
2017. július 28. péntek 20.30
Bujtor István Színpad • 8237 Tihany, Major utca 65.
► Jegyár: 3900.-Ft
► ONLINE jegyek: goo.gl/yeVfgr

 

szerző: Marcel Achard
fordította: Baló László és Pongrácz Zsuzsa

RENDEZŐ: KARINTHY MÁRTON

SZEREPLŐK

  • Josefa Lantenay: Földes Eszter
  • Camille Sévigne - vizsgálóbíró: Szabó P. Szilveszter
  • Antoinette Sévigne - a felesége: Eke Angéla
  • Benjamin Beaurevers: DányiKrisztián
  • Marie-Dominique Beaurevers - a felesége: Bozó Andrea
  • Edouard Lablache - főügyész-helyettes: Mihályi Győző
  • Julien Morestan - törvényszéki írnok: Szirtes Gábor
  • Elie Cardinal - ügyvéd: Rábavölgyi Tamás
  • Őr: Inoka Péter

Jól hangzó cím. Valahonnan mindenkinek ismerős. Mintha látta volna. Pedig csak hallott róla. Krimiről van szó. Hátborzongató gyilkosságról. A Beaurevers-házban történt. Egy milliomos házában. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a bolond lány nem visel bugyit. Gyöngyözőn kacag és megejtően őszinte. Domján Edit jut eszébe róla mindenkinek. Meg Földes Eszter. Most ő a bolond lány. Tény továbbá az is, hogy a kerület új vizsgálóbírót kapott. Camille Sevigné fiatal, tapasztalatlan és kellő rutin nélkül lát munkához. Viszont nagy az ambíciója. Szeretne feljebb lépni a hivatali ranglétrán….

21829227799 419826fe3e z


Ennyi talán előzetesen elég is. A többi az előadáson múlik. Vajon van-e kihívója a Domján Edit - Márkus László - Garas Dezső legendás hármasnak, az 1964-es Madách Kamara győztes csapatának? Még csak sejtem, de nagyon bízom benne: a Karinthy Színházban megtaláltuk mai megfelelőjüket: a Földes Eszter - Szabó P. Szilveszter - Csonka András hármassal. A többiekről már nem is beszélve.

21989890706 62b33eb906 z

A milliomos bankár, Beaurevers házában történt bűneset lázba hozza a párizsiakat. Ki ölte meg az uraság sofőrjét és mindenesét, Miguel Ostost? Talán egykori szeretője, Josefa Lantenay, hogy új kedvesét mentse? Esetleg a fess, idősödő bankár, mert maga is szemet vetett Josefára? Vagy annak hitvese, kinek ártatlanságát csak egy eltűnt báli kesztyű igazolhatná? És egyáltalán: kinek az érdeke az "Ostos-ügy" elhallgatása, és az igazságszolgáltatás befolyásolása?

22003772892 81f3c3a1bb z

Ezek a mába is áthallásos kérdések teszik a darabot aktuálissá, a nagyszerű humorú szöveg pedig remekül eljátszhatóvá. Domján Edit és Márkus László legendás kettősét, két igazán méltó mai utód alakítja. A darab végére eldől, lesz-e akkor is nagy ívű pályája egy frissen Párizsba érkezett ifjú vizsgálóbírónak, ha kitart az igazság mellett.
    

22016106445 6d9559a42a z

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Tihanyi Szabadtéri Játékok