betöltés folyamatban...

Különösen gazdag jubileumi műsor Tihanyban

2015. Augusztus 6.

Különösen gazdag jubileumi műsor a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad

Mostoha volt a sors Bujtor Istvánnal: mindössze hat esztendőt adott neki arra, hogy szándéka szerint, a lehetőségek korlátait feszegetve, a legjobbra „hangolja” a Tihanyi Szabadtéri Játékokat; a rendezvénysorozat helyszíne 2010 tavasza óta – éppen az iránta megnyilvánuló tisztelet és szeretet jelképeként – az ő nevét viseli... Ma délben az ugyancsak az ő nevét viselő hitvese, Judit asszony számolt be a sajtó munkatársainak a Bujtor Színpad e nyári műsoráról.
Bujtor Judit elmondta, hogy a július 5-én kezdődő és augusztus 24-ig tartó szabadtéri játékok a jubileum jegyében zajlanak majd, ugyanis éppen tíz évvel ezelőtt tartották ott az első előadásokat. Ez alkalommal a legfiatalabb korosztály tagjait is szeretettel várják a tihanyi Belső-tóra néző lankán: július 25-től augusztus 15-ig) csütörtök esténként gyermek-előadások lesznek. A többi között a Micimackót, A suszter manói táncos mesejátékot, a Hófehérke és a hét törpe című zenés mesejátékot láthatja az ifjú közönség.  

A kaktusz virága című zenés játékkal nyit július 5-én este fél kilenckor a Tihanyi Szabadtéri Játékok a Bujtor-színpadon. A szervezők azért választották ezt a francia vígjátékmusicalt, mert ez volt a közszeretettel övezett, sokoldalú, hihetetlen teherbírású művész utolsó rendezése. A tihanyi előadás főszereplői: Szulák Andrea és Reviczky Gábor. Jövő szombaton este Bujtor (Frenreisz) István testvéröccse, Frenreisz Károly, a legendás Metró zenésze, a Locomotiv GT alapító tagja, végül a Skorpió alapítója és társai – az erre az alkalomra ismét összeálló Skorpió együttes – koncertjét élvezhetik a rajongók.

Július első vasárnap estéjén emlékhangverseny lesz Bujtor Istvánnak, a Tihanyi Szabadtéri Játékok megalapítójának a tiszteletére. Fia, Bujtor Balázs (*1975) hegedűművész vezényli a Hungarian Studio Orchestra harminc, a Modern Art Orchestra big bandjének tizennyolc tagját pedig Fekete Kovács Kornél dirigálja. Fellépők: Kovács Kati, Szulák Andrea, Hajós András, Szolnoki Péter.

Elhangzott a mai tájékoztatón, hogy egy fővárosi színház (ez esetben a Karinthy) egyik premierjét Tihanyban tartja. A két amerikai szerző Ron Clark és Sam Bobrick „Én, te, őt!” című fergetegesnek ígérkező vígjátékát Verebes István rendezi, a szereplők: Dobó Kata, Bajor Imre, Csonka András és a 86 esztendős Lórán Lenke is.

Nehéz dolga volt a sajtóesemény háziasszonyának, Bujtor Juditnak az idei játékok műsorterve ismertetésekor, mivel valamennyi előadás, bemutató, koncert a szívéhez nőtt. Így hát csupán néhányat sorolt a csaknem két tucatból az eddig említetteken túl: az örökzöld Hippolyt, az Indul a bakterház, az Adáshiba éppúgy választható nyáresti kulturális-művészeti élményként, mint az Abigél vagy az Anconai szerelmesek. És ne feledjük ide írni, hogy Kern András július 20-án este lép föl a Lövölde tér című összeállításával, a Budapest Bár pedig – miként az együttes vezetője,Farkas Róbertbejelentette – a banda külföldi előadó-körútja előtt, július 26-án este fél kilenctől – koncertezik a Bujtor István Szabadtéri Színpadon. Az eredetileg Liszttől a rock ’n’ rollig című előadást Átjáróház címen találják a műsorfüzetben. BB-ék aznap este a jövő tavaszra várható új albumuk néhány számát is előadják kóstolóként Tihanyban.

forrás: INFOVILÁG

Hírek

Bujtor István nekrológ

Bujtor István (szül: Frenreisz István, Budapest, 1942. május 5. – Budapest, 2009. szeptember 25.)

Köszönet a támogatóinknak: